Blokzijl

Een weekje op stap rond Trudy haar 60ste verjaardag. Geen gedoe maar heerlijk rustig op pad met de camper.

We kozen voor de kop van Overijssel in het gebied van de Weerribben en Wieden. We vonden een leuke SVR camping met maximaal 10 plekken midden in het gebied. Goede uitvalsbasis voor Blokzijl, Vollenhove en de Weerribben. Dus regelmatig op de fiets, maar vanwege het erg warme weer van ruim 30 graden, ook rustig voor de camper. Natuurlijk ook onze dvd serie Mentalist weer opgepakt.

Op de verjaardag zelf lekker uit eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Dit 1 sterren restaurant deed zijn best met een 9 gangen amuse diner. Kleine hapjes met een wijn arrangement erbij. Pas bij ronde 6 werd het interessant 🙂 🙁 , maar verder een prima avond. De terugweg was nog even spannend. In het pikkedonker over de landweggetjes zonder straatverlichting was het even zoeken naar onze camping, maar ook dat ging toch weer goed.

Onze uitstapjes waren naar Blokzijl, een leuke oude havenstad uit de 17e eeuw. Toen nog haven, nu ligt het midden in de polder. Vollenhoven met hetzelfde verhaal, echt leuke parels in het groen. Een dagje met een fluisterboot door de Weerribben sloot dit onderdeel af.

Blokzijl

Kaatje bij de Sluis

Vollenhove

Weerribben

Fluisterboot

Vreemde Vogels in de Weerribben

Vervolgens gingen we op de donderdag naar Apeldoorn. Daar vonden we een parkeerplaats voor nog geen 10 euro per dag. Midden in de stad vlakbij het station. Goede uitvalsbasis voor paleis Het Loo. Eerst nog een bezoekje aan de meubelstoffeerder, leuk te zien hoe zij dit heeft opgepakt. Paleis Het Loo gingen we dan op vrijdag naar toe. Fraaie tuinen en stallen. Verder werd het paleis, nu museum, volledig gerenoveerd en zijn pas in 2021 klaar.

Op de terugweg nog wat geocaches opgepikt en met een ommetje terug naar de camping.

Stallen Paleis Het Loo

Beelden Paleis Het Loo

Tuinen Paleis Het Loo

Zaterdag rustig gestart. Gezien de weersverwachting van rond de 30 graden besluiten we dan maar terug naar huis te rijden in onze airco auto 🙂 Eerst nog een klusje gedaan in de camper (deur badkamer sluit nu weer netjes) en dan op weg naar huis, waar we rond 16 uur weer arriveren.