2019 – Wenen

In april 2019 gingen we op pad met (een deel van) de dansgroep. Vertrek op maandag (laat) en terug op vrijdag (laat), vliegend van Rotterdam The Hague Airport naar Wenen (en terug)

Na aankomst met een taxi naar het hotel, spullen op de kamer en dan even de buurt verkennen voor een hapje en drankje. Een prima Italiaan gevonden met lekkere wijn/bier en een stuk pizza. We vinden zelfs een tweetal geocaches bij het rondje door de stad.

De volgende dag begint het echte werk. Na het ontbijt op zoek naar een hop-on-hop-off bus. Die vinden we bij de Opera en nemen een ticket voor drie dagen: Drie verschillende routes en een boottocht inbegrepen. Dat scheelt al weer veel lopen en je hebt snel een indruk van de stad met wat achtergrondinformatie via de “oortjes”.
Na een eerste rondje via de Red Line stappen we uit bij de Hofburg om vervolgens te voet dit deel van Wenen te verkennen. Er is veel te zien met alle grote gebouwen en veel pracht en praal. In de Schatkamer is dit helemaal ten top met al het goud en edelstenen dat daar blinkt.

Na lekker koffie met gebak (Sacher natuurlijk), de Keizerlijke Schatkamer en veel grootse gebouwen, stappen we weer op de bus voor de Green Line welke ons via fraaie uitzichten en wijnvelden naar de Kahlenberg brengt voor een fraai uitzicht op Wenen en de Donau. Terug met de hop-on-hop-off voor een echt Weens maal (Wiener schnitzel) en het einde van dag 1.

Op dag twee weer met de bus voor Hundertwasser en de boot. Hundertwasser heeft een museum, maar het echt leuke gebouw (en winkeltjes) staat wat verderop. Na deze uitgebreid bekeken te hebben gaan we op pad naar de boot. Onderweg komen we langs het Prater met het bekende Reuzenrad. Een tochtje over de Donau en het Donau kanaal is inbegrepen in het hop-on-hop-off ticket dus ook die pikken we mee. Met lekker biertje/wijntje en wat hapjes aan boord, is er genoeg te zien op en langs het water.
Na terugkomst even kort foto’s schieten (Pieter) en shoppen (de rest) voor we ons opmaken voor het concert in de Kursalon na opnieuw een hap bij de Italiaan. Met bekende melodieën een leuke avond uit.


Dag drie staat in het teken van Schönbrunn, het keizerlijk paleis met veel pracht en praal, tuinen, uitzichtpunten en een rondleiding door 40 kamers van het paleis


De dag sluiten we af bij (een iets tegenvallende) Plachuttas Gasthaus zur Oper met een Oostenrijkse maaltijd. Wel met goede wijn en bier.

Dan komt de vierde en laatste dag er al weer aan. Na alle toeristische attracties en imposante gebouwen is het nu shoppen! Dansschoenen staan op het verlanglijstje en natuurlijk kleding uit Wenen. Pieter en Trudy bezoeken ook nog de Naschmarkt en proberen een elektrische step uit. Toch ook nog wat kerken en leuke gevels op de kiek en dan is het tijd om te verzamelen voor het vliegtuig terug. Eerst nog een prima maaltijd op het terras van de Italiaan (alweer ?!, we waren toch in Wenen ???) We zijn ruim op tijd op het vliegveld en komen zonder grote vertraging weer terug in Rotterdam.