Korte vakantie in eigen land. We gaan met de camper naar Drenthe. Hieronder het avontuur in diverse compilaties.

We hebben een nieuwe camperplaats ontdekt in Erica, dicht bij Emmen. Dat blijkt een goede keuze. Alles netjes op orde, schoon sanitair, redelijk rustige plek tussen de Berken, vandaar de naam Berkenweide

We gebruiken deze plek de eerste dagen als uitvalsbasis om de buurt te verkennen op de fiets.

Camperplaats Berkenweide
Erica
Emmen

Natuurlijk ligt Emmen op de route, maar we gaan ook het Bargerveen (hoogveen gebied) verkennen en maken een rondje naar Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam.

Bargerveen
Schoonebeek

Voor een dagje Emmen stallen we de camper in het midden van de stad, zodat we op loopafstand het centrum hebben en de dierentuin.

Dierentuin Wildlands Emmen

Vervolgens werd het tijd om de stad te verlaten en wat hoger in Drenthe en de Hondsrug te gaan kijken. Op zoek naar de hunebedden en nieuwe natuur om op de fiets te verkennen. We vinden als uitvalsbasis de camperplaats Nuuverstee in Borger. Ook weer een prima plek om te vertoeven.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Hunebedden rond Borger
Boomkroonpad Borger
Grollo

Uiteindelijk 1 dag met regen in de camper doorgebracht, maar verder iedere dag droog op pad. Alleen in de avond of ochtend een bui. De temperatuur lag de hele week rond een aangename 20 graden.

En ook de nodige geocaches gevonden waarmee we nu op 252 in totaal staan. Er waren zeker ook een paar leuke vondsten bij en er liggen er genoeg in Drenthe!

Geocaches