Naar de Bollen – 2023

Het is voorjaar dus weer tijd voor de bloeiende bollenvelden. Daar hadden we voor dit weekje op stap zin in, dus op naar Noord Holland.

Via de “oude” bollenstreek rond Lisse en Hillegom, waar we al kleur zien en het corso net missen, door naar Heerhugowaard. Daar langs Kampeerwinkel Pauw en Frans Stokman om campers te kijken (je weet nooit of er iets leuks tussen staat). We eindigen vandaag bij Molen de Hoop in ’t Zand.

Molen De Hoop in ’t Zand

De volgende dag is het lekker weer dus gaan we de Bloeiend Zijpe wandeling van 7,5 km doen. Die komt langs de camping, dus dat is makkelijk instappen. Hier een selectie aan kleur en fleur welke we hier tegenkomen.

BollenZijpe2023

De volgende dag is het minder weer en wandelen we tussen de buien door naar de Eendenkooi en hebben een prima maal bij Prins HRLK.

Op de dinsdag rondje met de camper en bezoek aan de Poldertuin (Klein Keukenhof) welke er weer prachtig bijstaat.

BollenPoldertuin2023

Van fietsen in de omgeving met volop bollenvelden in bloei komt niet veel door het slechte weer. Dan maar verder trekken en via de dijk Enkhuizen – Lelystad

Enkhuizen – Lelystad vanaf Checkpoint Charlie

komen we op Camperplaats Emmeloord. Prima stek tegen een redelijke prijs, maar voor bollen moet je hier niet echt wezen, ze zijn er wel, maar verder vooral veel saai boerenland. Wel weer een prima plek voor borrel, lunch of avondeten Bij Ons in de Wellerwaard. En we scoren caches welke we tijdens de buien hebben opgelost in de camper.

BollenEmmeloord2023

Met beter weer op komst (droog en zonnetje) trekken we naar onze derde stop, deze keer Flevoland. Hier vinden we, na twee missers, een stek bij Elburg: Recreatieoord Veluwe Strandbad. Dat is wat het zegt, maar toch een nette verharde plek voor de camper. Hier kunnen we wel weer fietsen. Onderweg wel tussen soms wolken muggen, maar als er wind staat en dat is gelukkig bijna altijd, is dit prima te doen. We scoren nog een lekkerbek en ons eerste ijsje van het seizoen tijdens ons tochtje polder en bezoek Elburg. We sluiten cultureel af met een bezoek aan Zandverhalen. Wel erg bijbels (tuurlijk, Elburg 🙂 ), maar wel fraaie zandsculpturen.

BollenElburg2023
De route Bollen 2023