Donderdag 9 juli vertrekken we rond 15 uur richting Beuningen in Overijssel. Door drukte onderweg zijn we er rond 18 uur, waar Rob en Nel al zijn geïnstalleerd. We zetten onze camper ernaast en maken de prak van Ma Bontje soldaat.

Vrijdag 10 juli is een somber dagje met vooral veel regen. We lezen wat, doen spelletjes op de iPad en zo komen we de dag wel door.

Zaterdag 11 juli op pad op de fiets. We maken een ommetje via de fietsknooppunten naar landgoed Singraven met havezaten en watermolen waar we ook een geocache oppikken. Vervolgens Denekamp voor de kerk en wat boodschappen op terug weg nog langs Borg Beuningen gereden. Avondmaal met zalm en groenvoer.

Zondag 12 juli dan een rondje de andere kant op naar De Lutte. Leuk dorp wat we de komende dagen vaker bezoeken. Via fraai landschap weer terug naar de camper, waar we met dit prima weertje buiten borrelen en macaroni eten.

Wij zijn inmiddels tot de ontdekking gekomen dat de batterijen van onze vouwfietsen niet meer opladen. Gezien het heuvelige landschap is ondersteuning toch wel fijn. Vandaag had Trudy het al erg zwaar heuvel op zonder extraatje.

Maandag 13 juli vertrekken Rob en Nel op tijd. Wij wandelen naar Actief Twente om een e-fiets te huren. Die blijken vandaag niet meer beschikbaar, maar vanaf dinsdag wel. Voor de maandag dan maar een e-chopper gehuurd. Ook dat is een makkelijke manier van vervoer, je hoeft niet eens te trappen! We volgen de Terrassenroute, hoewel we niet veel terrassen tegenkomen … Het rondje gaat naar De Lutte, Oldenzaal, Denekamp terug naar Beuningen. We pauzeren in De Lutte met lekkere tosti en mosterdsoep. Op de terugweg, na inleveren e-chopper, steken we af, want dat is korter … Deels door weide, een bosje, greppels en koeien paden. In ieder geval bleek het avontuurlijker 😁

Het valt ons ondertussen wel op dat het landschap erg fraai en afwisselend toont, maar ook redelijk saai is. De grasvelden zijn eentonig groen, geen kruiden en ook weinig leven aan vogels, hazen etc. Deze weiden worden afgewisseld door graanvelden (meest gerst) zonder korenbloemen o.i.d. De maisvelden zijn altijd al eentonig, verder wel hier en daar veldjes met kleurige bloemen. Ook in de bermen is er meer leven te bekennen. In de weiden natuurlijk wel veel koeien (melk- en vlees-), schapen en paarden.

In de hele week zien we welgeteld 5 ooievaars, 5 reigers, een ekster, 3 scholeksters, een flink aantal buizerds, mussen op onze camperplek, evenals een steenuil bij de boerderij, een enkele groep kauwtjes en wel veel zwaluwen (huis-, boeren-) in de lucht. Ook nog 5 Vlaamse gaaien, 2 ijsvogels, 2 hazen, vlucht spreeuwen, houtduiven, merels, kraaien, kwikstaartjes, koolmezen, 1 vink, rietzanger, 3 eenden, 1 boomklever en 1 konijn en een kat in het bos.

Dinsdag 14 juli valt weer af. Wel de fietsen geleverd, maar die laten we in de schuur, want het regent weer de hele dag. Dus spelletjes, filmpje, eten en drinken.

Woensdag 15 juli gaan we dan echt los. We rijden die dag 39,1 km door velden en bossen, eerst op zoek naar een Geocache (Mauritskanon) en ijsvogels (niet gezien) langs de Dinkel. Vervolgens naar De Lutte en het Lutterzand. We sluiten de dag af met een heerlijk ijsje in Denekamp en wat boodschappen bij de Jumbo.

Donderdag 16 juli wordt weer minder weer verwacht. Als het droog is gaan we voor een tochtje van 22,5 km toch op pad. Deze keer naar Rossum. We vinden een leuk Stekkie, met die naam, nabij Rossum voor koffie met wat lekkers. Via de watermolen van Singraven gaan we dan terug. Daar nemen we een kleine lunch (patatje en kroket), bestellen diner voor vrijdag en maken een wandelingetje achter de molen. Daar zijn ijsvogels gezien en die gaan we ook zoeken EN vinden deze keer! Als bonus twee eekhoorns in het bos en schaatsenrijders in de Dinkel.
Zoals iedere avond ook vandaag weer filmpje kijken voor het slapen gaan.

Vrijdag 17 juli maken we een rondje naar Bad Bentheim van 51,9 km. We zien zowaar een ree langs de bosrand. Het landschap blijft fraai. Bad Bentheim heeft een kasteel en dat is het. We vinden nog wel een geocache. Via Denekamp terug voor een heerlijk groot biertje en bitterballen. Nog even bij de camper langs en dan naar de watermolen van Singraven voor diner. Na heerlijk eten in de tuin en ook nog weer ijsvogel gespot hebben we aan het einde van de dag 64,2 km gefietst. Nog even een babbel met de Duitse buren en dan kop thee, spelletje, dit verhaal, en naar bed.

Zaterdag 18 juli de laatste dag met de gehuurde elektrische fietsen. Vandaag wordt het 27 (!) graden, dus rustig aan. Na het ontbijt buiten voor de camper gaan we naar Oldenzaal. Het wordt een tochtje van 29,6 km. Eerste stop bij t Stekkie voor koffie met lekkers. Vervolgens Oldenzaal verkend, wat winkels, biertje met bitterballen, de basiliek en nog wat leuke gebouwen. Ook hier pikken we een geocache mee. Dan door bos en veld terug naar de camping waar we om 16:30 weer aankomen. Het diner houden we simpel met hapjes, biertje, eitje.

Zondag 19 juli is het inpakken en wegwezen