2009 – Canada tour

In de zomer van 2009 gaan we op vakantie in Canada. Hier het verslag van de voorbereidingen en de uiteindelijke vakantie. Een 4 weken durende tocht met de camper van Calgary naar Vancouver.

Juli 2009

We zijn weer thuis! en prima vakantie was het. Veel gezien en veel gedaan. Het dagboek is nog wat verfraaid met plaatjes en wat correcties, maar ik houd het gewoon in pdf. Voor eventuele andere vakantiegangers een leuk naslag werk met de route, tips e.d. De fotopagina is slechts een selectie uit de 1850(!) plaatjes die geschoten zijn. Klik onder het Indian Paintbrush plaatje (de plant) voor ons dagboek en onder de Zwarte beer (het dier) voor de plaatjes.

IMG_8714IMG_8989e
ReisverslagCanada2009Onze vakantie in beelden

April 2009

Zoals elke vakantie ook nu weer eerst de planning gemaakt. Wat willen we zien en hoe gaan we ons daar verplaatsen. Uiteindelijk werd dit de route en viel de keuze op een camper.

RouteCanada2009
RouteBeschrCanada2009

Dit zijn de plekken waar we langs komen in deze ruim 3000 km lange tocht in die 4 weken: We vliegen naar Calgary en hebben daar een overnachting geboekt. De volgende dag halen we de camper op en gaan van start. We willen de bekende hoogtepunten als Banff, Jasper en Vancouver Island bezoeken. Ter plekke bekijken we welke (eventuele) excursies we nog willen doen. In ieder geval al 1 geboekt: met Great Bear Nature Tours naar de Great Bear Lodge. Daarnaast natuurlijk een walvis excursie en verder zien we wel. Lekker wandelen in de ruige natuur is in ieder geval ook de bedoeling. We hebben al de nodige informatie verzameld o.a. van vrienden die er al geweest zijn en daar kregen we ook al nuttige zaken als een kaart, boekjes etc. van te leen. Ook in de voorbereiding meegenomen de contacten met het thuisfront. Met een handige laptop met webcam en Skype, naast het gebruikelijke e-mailen, moet dat gaan lukken. En na een kleine 4 weken zijn we in Vancouver. Daar leveren we de camper weer in en verblijven nog twee dagen in een hotel waarvandaan we dan Vancouver willen bekijken. We zijn benieuwd. Meer nieuws kan je hier vinden als we wat te melden hebben EN natuurlijk als we echt op pad zijn!