2012 – Boa Vista, Cabo Verde

BoaVista-map

Intro

Vakantie verslag van ons weekje Boa Vista, een van de Kaapverdische eilanden.

We waren een week op Boa Vista voor zon, zee en rust, maar vooral ook om Erik en Ernie op te zoeken die met hun boot de Gabber de Cabo Verde aan het verkennen zijn. Als verrassing was moeder Liesbeth ook mee gekomen. En verder een koffer (bijna) vol presentjes, welke deels door Erik zelf waren besteld via internet en bij ons thuis bezorgd.

Het kaartje toont waar we waren en de fraaie rode bloem heet Hibiscus welke overal op het hotel terrein te vinden was van het hotel waar wij verbleven (plaatjes boven en onder). Een redelijk luxe all-inclusieve RIU hotel, waarvan er twee op het eiland bleken te zijn. Verder was er weinig te beleven op dit zanderige eiland van het verder wel groene Cabo Verde (vandaar de naam).

Verslag

Voor een fotoverslag zie via deze Facebook link. Hier het verhaal in woorden 🙂

Op woensdag 17 oktober vertrokken we mooi op tijd van Schiphol en na 7 uur vliegen, waarvan 6 uur een huilend kind op de achtergrond, kwamen we aan op Boa Vista om 16:30 uur plaatselijke tijd (in Nederland is het 3 uur later) Met de bus, een ritje van 5 minuten, zijn we al snel in ons hotel, RIU Karamboa.
Het is al meteen flink warm met zo’n 30 graden, maar wel met een stevig briesje. Dit blijkt het weer voor de komende 7 dagen te zijn. Van 7 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond brand de “koperen ploert” waarna het om 19:00 uur alweer donker is.
We genieten al meteen van het uitgebreide buffet van ons all-inclusive arrangement. Prima eten en drinken de hele week. Het Cabo Verde bier Strela smaakt prima bij deze temperaturen. En de mixen bij het zwembad (Copacabana en Pinacolada, beiden zonder alcohol) smaken prima.

De volgende dag hebben we met Erik en Ernie afgesproken bij het zwembad. En daar komt de verrassing ook tevoorschijn, moeders is er ook. We doen verder rustig aan op de ligbedden op het strand en laten het fraaie hotel complex zien. We spreken af om zaterdag met een auto het eiland te gaan verkennen.

Vrijdag is een rustdag op het strand. Luieren, lezen, puzzelen, zwembad. Dat zijn de activiteiten bij 30 graden voor ons die dag. En natuurlijk heerlijk ontbijt, lunch en diner.

Zaterdag met de auto op pad. Hij staat netjes klaar bij het hotel en we gaan Erik en Ernie in Sal Rei oppikken. Eerst wat shoppen in het dorp (“come to my shop” horen we erg veel). Veel bijzonders zijn de voornamelijk souvenir winkeltjes niet.

Na een bezoekje aan het wrak de Santa Maria gaan we verder naar het zuiden met Erik en Ernie in de laadbak van de pickup 4×4. Ze hebben een ongelukje gehad met de bijboot (golf naar binnen en verkeerde uitstap die in zee beland) met als gevolg dat ze beiden nat zijn geworden en nu mooi kunnen drogen 😉 . Over hobbelige wegen via Rabil naar Santa Monica Beach en nog een erg afgelegen RIU hotel. Dan terug via een schitterende snelweg, maar die is nog niet helemaal klaar, dus al snel weer de hobbelwegen. We gaan oostelijk door het droge binnenland en slaan af naar Bofareira. Hier nemen we nog een drankje en keren terug naar Sal Rei waar we Erik en Ernie weer afzetten. Al met al een dagje toeren waarna een biertje er weer goed in gaat bij het buffet.

Zondag en maandag is weer een rustdag op het strand. Luieren, lezen, puzzelen, zwembad. Dat zijn de activiteiten bij 30 graden voor ons die dag. En natuurlijk heerlijk ontbijt, lunch en diner. Op maandag zijn Erik en Ernie er ook nog en luieren lekker mee op de ligstoelen onder de parasol.

Dinsdag ochtend is het bewolkt(!) Om 7:00 uur gaan we wandelen naar Sal Rei voor een bezoekje aan de Gabber. Na een oversteek van een riviertje en wandelen over het strand en een tochtje in de bijboot zijn we om 9:00 uur op de Gabber aan de koffie met pindakoeken uit Nederland. Na anderhalf uur wordt het weer tijd om aan wal te gaan, aangezien Pieter steeds stiller wordt ….. We bezoeken Sal Rei nog eens en kopen wat souveniers en gaan dan met de taxi naar het hotel terug. Met z’n vieren om ook afscheid te nemen van Liesbeth die niet mee was gegaan naar de Gabber. We genieten nog van wat drankjes en een verkoelend bad en rond 16:00 uur is het afscheid nemen van onze wereldreizigers.

Dan is onze laatste dag aangebroken. Om 11 uur moet de kamer leeg zijn en de rest van de dag hangen we wat rond in de lobby met een hapje en een drankje. Om 15:00 uur met de bus naar het vliegveld waar het na inchecken weer wachten is tot het vliegtuig vertrekt rond 17:00 uur.
De terugreis begint met een hupje van 12 minuten naar Sal waar we een tussenstop hebben. De laatste vakantie gangers eruit en de Sal bezoekers erin. Ook tanken en schoonmaken van het vliegtuig en een uur later begint de echte tocht terug. Net als op de heen weg hebben we weer een eenvoudige maar best wel smakelijke maaltijd en kijken film.
We landen rond 3:30 uur op schiphol, koffers ophalen en de auto en uiteindelijk, na afleveren moeders Liesbeth om 6:00 uur weer thuis.