De Lutte-Wijster-Ermelo 2022

Deze keer op pad in eigen land. Op 28 augustus vertrokken en 11 september weer terug. Samen met NeRo en onze beider campers.

We bezoeken achtereenvolgens Twente, Drenthe en de Veluwe, oftewel De Lutte, Wijster en Ermelo.

De Lutte
De Lutte

We beginnen dus bij Erve Velpen in De Lutte. Een nette camperplaats voor een schappelijke prijs, inclusief alle voorzieningen. Het weer zit prima mee en we kunnen heerlijk fietsen in de omgeving. We bezoeken zo De Lutte, Denekamp en Losser. Pikken hier en daar wat geocaches op, steunen de plaatselijke middenstand met o.a. een ijsje en lunch. Het avondeten regelen we, i.e. Nel, in de camper en met een wijntje erbij doen we dit ons iedere dag weer smaken.

Arboretum Poort Bulten
Arboretum Poort Bulten

Als tussendoortje een dagje shoppen in Nordhorn vanaf de camperplaats Nordhorn, een kwartiertje lopen van het centrum. We bekijken ook nog even de grote kerk, welke nu gerenoveerd wordt en hebben een uitstekende lunch.

Dan op pad naar Wijster. Vanaf camperplaats Grondsels kunnen we weer fraaie fietstochten maken. Het is erg warm deze dagen en dat blijkt ook goed voor muggen. Tegen de avond komen die ons opzoeken tussen de fruitbomen waar we staan. Dat is dan weer wat minder, we zitten onder de muggenbulten …

Nordhorn
Nordhorn

Maar verder vermaken we ons wel met fietstochten door het Dwingelderveld, rondje Angry Birds geocaches zoeken, Hoogeveen met prima lunch en ijs, rondje Pesse voor geocaches (ja we zijn goed bezig …). Wanneer de muggenbulten echt teveel gaan jeuken vertrekken we weer.

Deze keer naar Ermelo, maar dichter bij Harderwijk. Daar is camperplaats De Voortse Akker. Eigenlijk een groot grasveld met ruimte voor 30 campers, maar wij staan er deze dagen met maximaal 5. Heerlijk rustig dus, maar zonder stroom. Voor ons geen punt met onze zonnepanelen die het weer prima doen. En het is een prima uitvalsbasis voor Harderwijk en Ermelo. Op zaterdag is het Open Monumentendag en zijn er veel oude gebouwen en (woon)huizen open. De kerk is fraai, de Catharinakapel ook, met leuke verhalen van de stadsgids, verder de stadsmuur, de Vischmarkt, enz. We hebben prima lunch met een voorbij trekkend drumorkest en treffen het met de regen. Met 1 plensbij tijdens de lunch onder een parasol gaat het prima.

Harderwijk
Harderwijk

Verder fietsen we weer het nodige o.a. door het Speulder- en Sprielderbos, naar het Marius van Dokkum Museum, de Academiestraat met het Linnaeustorentje, Ermelo met lekkere koffie met appelgebak, hier en daar wat winkeltjes en een geocache. Zo kopen we nieuwe campingstoelen welke makkelijker op te bergen zijn. De “oude” camperstoelen verkopen we via Marktplaats en worden nog op de camperplaats opgehaald(!).

Voortse Akker en Marius van Dokkum

Vervolgens zijn we een weekje thuis voor diverse afspraken waaronder het optreden van The Analogues in de Ziggodome. Weer een geweldig optreden met een goed voorprogramma met de Beat Box.

Dan pakken we weer in en gaan naar de Veluwe. In deze tijd is de herten bronst en het burlen van de herten willen we dan wel eens horen. We verkennen eerst samen onze favoriete stek om wild te kijken. Dat is bij Gortel. En we treffen het inderdaad. We zien een wild zwijn (keiler) welke ons helemaal rondom opneemt en horen in de verte, maar heel duidelijk, de herten burlen. We zijn vroeg op om nog meer wild te zien, maar het blijft deze keer bij sporen, burlen in de verte en een fraaie zonopkomst op de Gortelse heide.

Samen met NeRo gaan we dan naar Camperplaats Veluwe Noord. Een leuke camperplaats, maar wel dicht bij de A28 en het schietterrein van de landmacht. Wel een prima uitvalsbasis voor fietsen naar ’t Harde, Elburg, Wezep, Hattem. We doen ook nog een wild/burl tocht met de boswachter in De Dellen. We zien wel wilde zwijnen, maar geen herten jammer genoeg.

Verder fietsen we weer in het fraaie landschap met veel lanen met grote beuken, eiken, etc. Zo bekijken we Elburg, en Hattem, nemen een lekkere lunch aan de haven, een ijsje enz. We hebben het per slot “druk met niets doen” 🙂

Elburg en Hattem
Elburg en Hattem