2015 – Vakantie IJsland

Meest bijzondere van deze vakantie was toch wel dat de dagen erg kort waren. Rond 11:00 uur wordt het licht en om 16:00 uur is het al weer donker. Dus de excursies, met vertrek om 8:00 uur, beginnen en eindigen in het donker. Vooral lastig voor de foto’s, want toch wel erg weinig licht.

Verder was het wat triest weer met veel bewolking, nu en dan stevige wind, af en toe regen/sneeuw met temperaturen rond het vriespunt.Strokur

Ook verliep, mede door het weer, niet alles als gepland. Vanwege de bewolking ging de Noorderlichtexcursie niet door en werden vanwege de wind Snaefellsnes en de Golden Circle excursies omgewisseld.

Direct na aankomst gingen we, in het donker dus, direct naar de Blue Lagoon. Ondanks de koude wind was het in het water heerlijk warm. Wel een handdoek en een slipper kwijtgeraakt 🙁

Zaterdag een dagje Reykjavik. Eerst een rondrit, deels in het duister, en in de middag vrij te besteden. Een deel van de groep ging walvissen kijken, maar hadden alleen een erg woeste boottocht (golven tot 5m) en 1 bruinvis (vaag), terwijl wij in het Walvismuseum wel (namaak) walvissen en dolfijnen zagen.

Zondag de Golden Circle. Een rondrit langs Gullfoss (Gouden Waterval), warmwaterbronnen (Geysir en Strokkur) en Thingvellir (plek van samenkomst oudste parlement). We sluiten de dag gezellig af door met, een deel van, de groep en reisleidster Susan, pizza te gaan eten bij Eldsmidjan.

Maandag was de kortste dag met zonsopkomst om 11:29 en zonsondergang om 15:30 uur en de Snaefellsnes excursie. We staan zelfs nog in de file de stad uit en vinden onze eerste geocache bij Bardar Snaefellsas. Schitterende uitzichten!

Alles bij elkaar een leuk lang weekeind, alleen jammer (weer) geen Noorderlicht.

Onderaan is een selectie uit de 447 plaatjes die zijn geschoten terug te vinden, voor nog meer inspiratie

2015-12-19 17.42.59-k

Bier was lekker, maar prijzig … 🙂

2015-12-18 13.30.42-k

We vlogen met een Rolls Royce

IMG_7183-k

 Strokur staat op springen

Een kleine selectie uit de foto’s van deze vakantie