Na ons weekje Wenen (zie het verslag 2019 – Wenen) ook nog met de camper op pad. We wilden de kleurige bollenvelden zien en zijn daarna doorgereden naar Noord-Friesland.

De kleurige bollenvelden waren er volop. Gezien de grote drukte in de Bollenstreek reden wij verder noordelijk richting Heerhugowaard, Julianadorp, Den Helder. Ook daar zijn vele kleurige velden te bewonderen, zoals je hierboven kunt zien.

Vervolgens, na reparatie van de waterpomp die de geest had gegeven, een overnachting op een erg drukke camperplek in Den Helder. Wel in het historische hart van Willemsoord met het Marinemuseum en oude gebouwen.

Dan richting het Lauwersmeer. Daar vinden we in Anjum een prima, rustige camperplek in het groen: It Tun Hus. Hier blijven we een paar (regenachtige) nachten, terwijl we overdag (droog) op pad kunnen met de fiets. Moddergat is een van de plekken waar je nooit komt, maar die hebben we nu wel op ons vizier.

Een rondje Lauwersmeer leek ook wel wat, maar door de harde wind houden we het maar bij 1 kant. Geeft wel al een leuke indruk van de vogelrijkdom (vooral veel ganzen) van dit gebied en, net als gisteren de weidsheid en rust in dit stukje Nederland.

En dan nog een dagje Dokkum. Leuke oude stad met fraaie panden. Het enige dat nog aan Bonifatius herinnert is een grote kerk en het plaatselijk bier. Prima biertje in de Waeg met een Waeg plankje voor de ergste trek. Een leuk stuk Nederland weer ontdekt.