Groessen Steenderen 2024

Ons eerste uitstapje van 2024 gaat naar Groessen. In de buurt van Zevenaar in het Rijnstrangen gebied op camperplaats De Wellinghoeve

Een fraai natuurgebied tussen water (de Rijnstrangen), dijken en weilanden.

We zien dan ook heel veel watervogels, maar vooral veel ganzen. Wel met een extraatje op dag van vertrek: een vlucht Kraanvogels komt over!

En het is een schitterend gebied voor leuke fietstochten, mede doordat we het alle dagen, behalve aankomst en vertrek dag, droog houden. Fietsen op de dijken heeft als enige nadeel dat het er altijd waait, maar je hebt ook altijd een keer de wind mee.

Onze fietstochten tijdens deze trip
Hier wat plaatjes van de omgeving waar al van alles in bloei stond ook.

En met de camperplek in de buurt van Fort Pannerden die natuurlijk ook bekeken. Het fort was deze dag jammer genoeg gesloten (check de openingstijden), maar vanaf de buitenzijde krijg je al een goede indruk.

En er was veel wild en halfwild te bekijken onderweg: Galloway runderen, Konik paarden, ooievaars, ganzen (divers soorten als Canadese, Brand, Kol, Grauwe)

Na 4 nachten verkassen we naar Steenderen, camperplaats Landlust. In de buurt van het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst. Met het lekkere weer is het ook hier leuk fietsen en maken we een uitstapje naar Doesburg.

Doesburg

We zijn op pad met NeRo en op zondag komen de jongens op bezoek. We gaan lunchen in De Gouden Leeuw in Bronkhorst, verkennen het stadje en hebben avondeten gewoon in de camper van NeRo. Met wat lekkere wijntjes en diverse hapjes is dat goed te doen 🙂

Op maandag gaan we dan campers kijken in Heerhugowaard. NeRo zijn toe aan een nieuwe, wat jongere dan hun Weinsberg uit 2005. En bij Frans Stokman, weten we, staan er genoeg en anders bij een andere op de Camper boulevard.

Maar het loopt net wat anders. In plaats van NeRo schaffen wij zelf een jongere camper aan! Er staat daar een fraaie Dethleffs welke alles heeft wat we willen en meer! Dus besluiten we al snel: dit wordt hem. Zie verder de Dethleffs pagina.

Het is met NeRo uiteindelijk ook goed gekomen. Een week later kopen ze bij L&B Campers in Emmer Compascuum een volintegraal Adria. Dus de volgende uitstapjes zijn we beiden “in het nieuw(er)”