Overdinkel 2021

Het eerste uitje in 2021, nog steeds in corona (Covid-19) lockdown, ging naar Overdinkel in Twente. Na een tochtje van 2 uur over de IJssel en over de Dinkel komen we aan bij camperplaats Skop’nboer aan de Ruhenbergerbeek. We zijn deze keer de eerste, Rob en Nel volgen aan het einde van de middag.

Er is voldoende te beleven in deze omgeving en daar gaan we dan ook kijken. Vooral op de fiets en af en toe een wandelingetje. Ook vinden we hier de nodige geocaches waar we ons totaal aan gevonden caches lekker opkrikken en meteen wat van de geschiedenis (Bommen Berend) en omgeving (Losser) opsteken.

Geocaches rond Losser
Geocaches rond Losser

Naast een rondje Losser gaan we ook nog even Duitsland in. We fietsen naar het Gildehauser Venn. De fietsknooppunten route gaat in dit grensgebied ook gewoon in Duitsland verder. En een andere dag is het toch nog even shoppen in Gronau voor wat koopjes en lekkere drankjes.

Gildehauser Venn
Shoppen in Gronau

Het weer is lekker en zelfs zo fraai op dinsdag, dat we een dagje langer blijven. Een goede gelegenheid om wat caches te zoeken en een bezoekje aan Losser te brengen. De Johma salades lopen we mis, maar verder een leuk dorp met prima ijssalon en lekkere broodjes voor de lunch.

Rondje en bezoek Losser
Omgeving Losser en de camperplaats