Limburg augustus 2023

Weekje op pad naar het zuiden des lands. Het weerbericht is niet geweldig, maar afgezien van 1,5 regendagen viel het reuze mee. Heerlijk fiets en wandelweertje. Zelfs 1 dag van 30 graden waarop we echt niets konden doen.

Eerst in de buurt van de Groote Peel, waar we een prima camperplaats Anselberg vonden. Prima uitvalbasis voor wandelen in de Groote Peel en fietsen in die omgeving. Camperplaats net nieuw, schoon en heerlijk rustig. En aangezien een plaatje meer zegt dan duizend woorden hier een indruk van die omgeving. Een selectie uit de vele foto’s welke ik met mijn Galaxy S23 Ultra heb gemaakt. Eigenlijk geen fotocamera meer nodig 🙂

Dan naar de Miljoenenlijn. Hier boekten we een Bourgondisch Arrangement | Stoomtrein & Brand Bierbrouwerij & Vlaai en Tapasplank bij Brasserie Perron 4. Bleek een prima keuze voor een dagje uit. Wel erg druk, want in de vakantie veel (groot)ouders met kinderen op pad in de trein. Leuke treinreis door Limburgs Heuvelland van Simpelveld tot Schin op Geul en terug. Stop voor een van de laatste rondleiding en proeverij bij de Brand brouwerij. De brouwerij gaat sluiten eind 2023. Ook hier weer wat leuke plaatjes van deze avonturen.

Maar natuurlijk ook meer van Zuid-Limburg bekeken. Vanaf Camping Trintelen een prima startplek voor fietstochten in de buurt. Gelukkig met elektrisch ondersteunde fietsen, want het gaat echt wel op en neer hier. Erg veel boerenland met graan, aardappelen, mais, bieten en nu en dan een wijngaard en een zonnebloemen veld. Het weer hielp mee om van de omgeving te genieten. Laatste dagen samen met NeRo welke met hun eigen camper aansloten bij dit uitstapje.

Overigens kan je bovenstaande plaatjes ook scherm vullend bekijken: klik op het plaatje en gebruik de besturing welke onderin verschijnt. De pijltjes zijn voor maximaal of scherm vullend. Met ESC toets weer terug. Veel plezier ermee 🙂