Bollenvelden 2021

Eind april / begin mei staan de tulpen in bloei. Normaal gesproken zeker, maar het is nu vrij koud voor de tijd van het jaar. Het levert toch voldoende kleur op zal blijken, hoewel er ook nog veel tulpen gewoon in bloei staan. Naast de tulpen staan ook de hyacinten nog in bloei (je ruikt ze zelfs op onze camperplaats), de blauwe druifjes en een enkele narcis. Kortom de kleuren pracht is er volop.

We maken een tussenstop in Heerhugowaard, waar we een fraaie camper bekijken. Maar gezien de inruil die we krijgen zien we hier toch maar van af. Wij hebben een leuke camperplek gevonden in ’t Zand, onder de molen. Met 14 plekken, net sanitair is het hier prima toeven. We verkennen de buurt te voet en op de fiets en scoren diverse geocaches.

Geocaches zoeken

De camperplaats beheerder geeft ons een goed advies om bollen te kijken: ga naar “Klein Keukenhof” in Anna Paulowna. Dat heet officieel de Poldertuin en daar staan nu de bollen in bloei. Dus wij de volgende dag op de fiets een rondje Anna Paulowna. Toch wel een frisse (tegen) wind en een plensbui op ons kop, maar de tocht is de moeite waard. De Poldertuin staat er prima bij. Een fraaie tuin rond een buitenhuis, ruim (afstand i.v.m. corona), gratis toegang. En op de terugweg volop bollenvelden in bloei, geurend naar de hyacint.

Rondje naar Anna Paulowna
Poldertuin Anna Paulowna

Leuk winkelcentrum er naast waar ook een viskar staat met prima kibbeling. Dat hebben we verdient na de wandeling door de tuin 🙂

Aangezien we maar een lang weekeind hebben voor ons uitje rijden we een rondje IJsselmeer. Over de afsluitdijk en door de polders. Ook daar staan tegenwoordig volop de bollen in bloei rond deze tijd van het jaar. Dus ons aandeel fleur en kleur hebben we dan wel weer gehad. We sluiten af met een familiebezoekje aan de tuin van broertje in Almere.

Bollenvelden rondom Creil (NO Polder)