2022 – Porto

We kunnen weer los na alle corona perikelen. Met 4 vaccinaties op zak gaan we weer naar het buitenland.

We hebben dan al een keer een proefuitstapje gedaan naar Zeeland, de APK keuring zit erop, en we hebben de camper laten checken op vocht. Niets gevonden, maar wat naden extra laten behandelen, een nieuw dakluik en een nieuwe fietsendrager geplaatst die e-bikes kan hebben. Alle planten verzameld in de woonkamer, zodat Sandra die wekelijks van een scheut water kan voorzien. Na een lekkere sneeuwbui op 1 april vertrekken we dan richting het zuiden op 2 april.

De route naar het zuiden

Week 1

De eerste week benutten we voor de trek naar het zuiden. Met als hoogtepunten een leuke rit langs het kanaal en over de Pont Normandië en het bezoek aan Mont St. Michel. Dagje extra voor de was in Frossay met fietstocht langs de Loire en we eindigen in Spanje bij een camperplek Listorreta, nabij San Sebastian.

Week 2

In week 2 trekken we door noord Spanje. Kronkelige snelweg Autovia del Cantabria met fraaie uitzichten. Via o.a. Bilbao met de oude stad en Guggenheim, Ribadesella gratis plek aan de baai en Santiago de Compostella de oude stad verkend eindigen we deze week bij Playa Arneles waar we de Paasdagen blijven staan. Hoogtepunt hier zijn de tapas aan de andere kant van de baai waar we (bijna) dagelijks heen wandelen.

Week 3

In week 3 bereiken we dan ons reisdoel, Porto. Deze stad verkennen we op de fiets, met de sightseeing bus en wandelend. Hoogtepunten zijn de betegelde huizen en kerken, station, Livraria Lello, Majestic Cafe, Casa Portugesa en natuurlijk de porthuizen. Bij twee doen we een proeverij en slaan port in 🙂 Na drie dagen trekken we dan weer verder langs de Douro en eindigen dan bij Quinta de Padrela. Hier is het wijnproeven op een gratis camperplek.

Week 4

Na de fraaie Douro vallei trekken we nu langzaam aan al weer richting huis … We staan als laatste Portugese camperplek op Cepo Verde nabij Braganca en gaan dan Spanje weer binnen. Via Palencia en Trasmoz naar Vinya Vilars waar we weer gratis staan bij een wijnboer. Natuurlijk weer proeven en kopen, maar ook lekker fietsen met een prima lunch bij El Vidari in Mollerussa. We eindigen deze week in de buurt van Gerona.

Week 5

Deze week begint in Carcassonne, een leuke vestingstad. Met een snelle blik op de Middellandse zee gaan we via Uzes (heerlijke ijsjes) naar Tain l’Hermitage aan de Rhone waar we een heerlijk fietstocht maken langs de oever van de rivier en de chocolade fabriek van Valrhone bezoeken. Via Les Salles (heerlijk gegeten) eindigen we deze week in de Morvan.

Week 6

Het einde nadert nu echt, maar niet voor we nog wat leuke plekken aandoen. Te beginnen met een leuke fietstocht rond Lac des Settons. Dan verder naar het noorden langs Troyes, champagne proeven in Vaudemange bij Champagne Philippe Hautem en een bezoek aan Reims, waar vooral de kathedraal erg fraai is aan de buitenkant. Leuk bij de camperplaats in Chamery was de linedance avond. Met een laatste stop aan de Maas bij weer een saai, grauw, verlaten Frans dorpje zit de vakantie erop en zijn we na 5875 km weer thuis.

Bezochte Camperplaatsen langs de route

De reis in plaatjes en tekst

Voor het hele verhaal zie bijgaande pdf met alle details van deze mooie reis met onze camper samen met NeRo.

Klik het eerste plaatje en leun achterover en bekijk deze selectie van ruim 2000 foto’s in beeldvullende formaat in een diashow.

Porto-2022
« van 13 »